Passend advies voor al uw vraagstukken over rollend transport


KKB ROLLER CRANE SOLUTIONS levert totaaloplossingen in het transport van bouwmaterialen.

Één aanspreekpunt voor verkoop, onderhoud, keuring en onderdelen van:

 • JKB kraantoebehoren
 • Kennis verrijdbare autolaadkranen
 • KWB stenentrailers en opleggers
 • Vaste opbouwkranen HMF and more
 • KKB bakwagens

Historie


Welkom bij KKB Roller Crane Solutions, by JKB Transporttechniek: 50 jaar innovatie en transportoplossingen

De geschiedenis van JKB gaat terug naar de oorsprong van de Kennis verrijdbare autolaadkraan in 1968, waar Joep Kennis (voormalig directeur JKB) samen met zijn broers de eerste Kennis verrijdbare autolaadkraan ontwierp en produceerde. Deze eerste Kennis kraan, welke destijds ook met een eindeloos zwenkbereik was uitgevoerd, is nog steeds in het bezit van JKB en siert de ingang van het pand aan de Fabrieksstraat in het Brabantse Budel.

In haar beginjaren dus hoofdzakelijk met de ontwikkelingen en productie van gestuurde opleggers, verrijdbare autolaadkranen en diens toebehoren, beter bekend als het bedrijf KENNIS machinefabriek b.v. tot begin jaren 90… In 1994 ontstond ons merk JKB Transporttechniek. De focus verschoof naar de productie van pallethaken en stenenklemmen voor autolaadkranen en heftrucks.

Een bescheiden werkplaats was het toneel voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan Kennis- en Hiab-verrijdbare autolaadkranen. Hiermee werd JKB ook hét aanspreekpunt voor hoogwaardige transportoplossingen.

Onder leiding van Andy Kennis, de tweede generatie, werd in 2012 een nieuwe koers uitgestippeld. Slimme zetten, waaronder het overnemen van servicefaciliteiten en samenwerkingen met bedrijven als Kempische Wagenbouw in 2015, resulteerden in een totaaloplossingenconcept voor zowel intern- als extern bouwmaterialentransport, in het lichte en zwaardere segment.

Het jaar 2019 was een speciaal jaar voor JKB, omdat het bedrijf zijn 25-jarig jubileum vierde met klanten en partners. In datzelfde jaar opende JKB de deuren van een nieuwe laslocatie, waarmee de productie verder werd geoptimaliseerd. In januari 2021 verhuisde JKB naar een nieuwe locatie aan de Fabrieksstraat 102, met maar liefst 2400m2 ruimte voor productie, voor- en eindmontage. De servicewerkplaats blijft opereren vanuit de oorspronkelijke locatie aan de Fabrieksstraat 106a.

Aangekomen in het jaar 2024, mogen wij KKB Roller Crane Solutions aan u introduceren.

KKB Roller Crane Solutions blijft zich inzetten voor innovatie en kwaliteit, met als doel onze klanten te voorzien van doordachte oplossingen voor intern en extern transport van bouwmaterialen en aanverwante producten. Samen met u kijken we uit naar de volgende 50 jaar van succes en vooruitgang!

Visie


KKB biedt u de mogelijkheid om een totale combinatie (kraan, oplegger en toebehoren) bij haar aan te kopen, zodat u maar één aanspreekpunt heeft voor aankoop, service en onderhoud van uw materieel.

Voor het rollend transport is KKB hét aanspreekpunt om uw vloot zo compleet mogelijk te maken.

Oplossingen voor transporten van bakstenen, betonstenen, kalkzandstenen en nog vele andere transportoplossingen voor het hanteren van onder andere:

 • Betonnen (stapel)blokken
 • Cellenbeton
 • (Kanaalplaat)vloeren
 • Keerwanden / silowanden
 • Betonnen en stalen barriers
 • Rijplaten
 • Damwanden en draglineschotten
 • Hout en vele andere bouwmaterialen

Roller Crane Solutions!
Vraag advies op maat.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven